Velikost črk Kontrast
torek, 20. februar 2018

Pozabljena megalitska civilizacija, predavanje

  • Začetek dogodka: ponedeljek, 05 marec 2018
  • Konec dogodka: ponedeljek, 05 marec 2018
  • Ura dogodka: 17.00 - 19.00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V ponedeljek, 5. marca 2018, od 17. do 19. ure vabljeni na predavanje mag. Luke Mancinija Pozabljena megalitska civilizacija.

Namen predavanja je predstaviti širšo sliko trenutnega vedenja o človeški preteklosti in rojstvu civilizacije s poudarkom na megalitskih kulturah in najdišču Göbekli Tepe. Soočili bomo pozicije uradne arheologije in zgodovine ter poglede alternativnih, neodvisnih raziskovalcev. Predavanje je opremljeno z bogatim slikovnim gradivom.

Vabljeni na vznemirljivo potovanje v preteklost, ki ga bomo doživljali kot napet kriminalni roman.

Dogodek bo v dvorani knjižnice.

Luka Mancini, magister oblikovanja, avtor številnih vidnih sporočil, med drugim tudi podobe logotipov Radia Slovenija, tovrstno tematiko spremlja že od leta 1995. Zanimajo ga odkritja s področja izvorov civilizacije in megalitskih kultur, artefakti, zamolčana odkritja in najdbe ter pozitivni in negativni dejavniki, ki vplivajo na oblikovanje znanstvenih paradigem in napredovanje znanosti. S predavanji želi vzpodbuditi zanimanje za našo preteklost in tista odkritja, ki dokazujejo, da zgodba naših izvorov še zdaleč ni dovolj dobro pojasnjena. (vir: https://www.facebook.com/events/248901528953406/)

Fotografija. Pixabay

Filtri dogodkov

Tip dogodka

Kraj dogodka

Ciljna skupina