Velikost črk Kontrast

Primorci beremo 2015


Vstopamo v že deveto bralno sezono Primorci beremo. Vabljeni k branju slovenskih avtorjev med 23. aprilom in 11. novembrom 2015.

Letošnji bralni seznam prinaša izbor 72 naslovov knjižnih del proze in poezije. Novost je devet naslovov leposlovja za mlade, sedem naslovov pa je mogoče brati tudi kot e-knjigo na bralniku, tablici, telefonu ali računalniškem ekranu, kar je na seznamu posebej označeno.

Tudi letos bomo vsako drugo sredo (s poletnim premorom) ob 18. uri o knjigah klepetali na sredinih čajankah. 

Zgibanka 2015.
Bralno znamenje 2015.
Povezava na spletno stran Primorci beremo.

Pravila ostajajo enak kot lani

Sodelujejo lahko člani knjižnice, starejši od 15 let. Izberete lahko katero koli knjigo s seznama Primorci beremo, eno (prozno ali pesniško) delo slovenskega avtorja pa je lahko vaša izbira. Ob izposoji vprašajte za bralno znamenje, na katerega boste vpisali svoje misli in ocenili prebrane knjige. Ko boste knjigo prebrali, jo skupaj z izpolnjenim bralnim znamenjem vrnite v knjižnico.

Bralci, ki bodo do zaključka akcije prebrali pet proznih del in eno pesniško zbirko, bodo na zaključni prireditvi prejeli priznanje Primorci beremo.

Sodelujete lahko v svoji osrednji knjižnici (v Ajdovščini, Idriji, Ilirski Bistrici, Izoli, Kopru, Novi Gorici, Sežani, Tolminu, Trstu ali Gorici), v kateri od podružnic svoje osrednje knjižnice in na potujoči knjižnici.

Kaj smo brali v preteklih letih?

Mega seznam 2007-2011
Zgibanka 2012
Zgibanka 2013
Zgibanka 2014

Filtri dogodkov

Tip dogodka

Kraj dogodka

Ciljna skupina