Velikost črk Kontrast
torek, 09. januar 2018

Predstavitev knjige Na tesnobi

  • Začetek dogodka: četrtek, 18 januar 2018
  • Konec dogodka: četrtek, 18 januar 2018
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V četrtek, 18. januarja 2018, ob 18. uri vabljeni na predstavitev knjige Damjane Bakarič Na tesnobi.

Avtorica s knjigo sporoča in dokazuje, da se da zaživeti bolje, ko se osredotočimo na dobre stvari in ko prevzamemo odgovornost za svoje življenje mi – sami.

"V nas je moč. To je smisel, in to je moje sporočilo. Ne potrebujemo zunanjih rešiteljev, ker smo ta človek mi sami." Damjana Bakarič

Z avtorico se bo o knjigi pogovarjala Tina Podgornik. Prijazno vabljeni!

Hiter tempo življenja, površinski odnosi med ljudmi in pretirana usmerjenost v zunanji videz, hkrati pa zanemarjanje samega sebe in izgubljanje stika samih s seboj, vedno pogosteje vodi v najrazličnejše čustvene motnje. Po nekaterih podatkih naj bi se z njimi v razvitem svetu spoprijemal že vsak četrti človek, čustveni pretres v taki in drugačni obliki pa v življenju verjetno doleti vsakega od nas.

Z njim se je srečala tudi novinarka, urednica, tekstopiska in mama Damjana Bakarič, ki je prvi panični napad, ta se je kot strela z jasnega pojavil na razgovoru za službo, doživela leta 2009. Svojo trnovo pot premagovanja tesnobe je strnila v knjigi Na tesnobi (Mladinska knjiga), ki je kljub tematiki napisana v pozitivnem duhu in sporoča, da so spremembe mogoče, če le imamo voljo zanje.

(Vir: Portal SiolNet)

»Doletel me je v neki kavarnici, med srečanjem z morebitnim novim delodajalcem, ki ni in ni nehal govoriti. Bolj kot je govoril, težje sem mu sledila, ker je to nenadoma od mene terjalo toliko napora, da sem si želela le vstati in oditi. Občutek se je stopnjeval in želja, da bi pobegnila, je prerasla v nujo.« (odlomek iz knjige Na tesnobi)

Predstavitev knjige na portalu Dobreknjige.si

Knjiga v katalogu Goriške knjižnice: 1. izdaja (2016), 1. izdaja 1. ponatis (2017), 1. izdaja 1. dotis (2016).

 

Filtri dogodkov

Tip dogodka

Kraj dogodka

Ciljna skupina