Velikost črk Kontrast
nedelja, 20. avgust 2017

Predstavitev knjige Ivane Djilas Hiša

  • Začetek dogodka: četrtek, 07 september 2017
  • Konec dogodka: četrtek, 07 september 2017
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V četrtek, 7. septembra 2017, ob 18. uri vabljeni na predstavitev knjige Ivane Djilas Hiša. Z avtorico se bo pogovarjala Jedrt Jež Furlan. Srečanje bo pri klavirju, dogodek pa nastaja v sodelovanju Goriške knjižnice s Slovenskim narodnim gledališčem Nova Gorica in z založbo Mladinska knjiga Založba.

Hiša je prvenec gledališke režiserke Ivane Djilas, ki je tudi avtorica uspešne in zanimive kolumne z naslovom Zgodba o neuspehu. Roman Hiša je nekakšna razširitev in nadgradnja te kolumne. Djilasova v knjižnem prvencu Hiša opisuje stisko tričlanske družine, ki se sooča s prodajo doma – hiše, ki je povezana z zapletenimi finančnimi posojili in njihovim odplačevanjem … za hišo se sicer zanima veliko povpraševalcev in oglednikov, zgodi pa se, da je nihče noče kupiti, kar zamaje tudi odnose v družini.

Prijazno vabljeni!

Dogodek sodi v sklop prireditev občinskega praznika MONG.

»Zaprem straniščne pokrove, tako je po feng šuiju. Otroške igrače se vrnejo v svoje škatle. Na kuhinjski pult postavim najlepši čajnik, da bomo lahko, če se pogovor razvije, to prijetno in sproščeno vzdušje udobne družinske hiše še poglobili. In tik pred prihodom morebitnih kupcev še zadnji touch, hitro popršim vse prostore z osvežilcem zraka v vonju svežega perila, čisto zares se imenuje tako. Vonj podzavestno vpliva na človeka. Vonj čistega perila asociira na red in čistočo, umirja, daje občutek varnosti. To je tisto, kar si želim, da bi občutili kupci, ko hodijo skozi hišo. Da je hiša varna, prostor za srečo. Če imaš srečo in dovolj denarja.« (Djilas, I.: Hiša, str. 81)

Knjiga v katalogu Goriške knjižnice.

 

Logo SNG Lezec Moder      MKZ logo moder 

Filtri dogodkov

Tip dogodka

Kraj dogodka

Ciljna skupina